Nog nooit zoveel in de natuur geweest als afgelopen jaren, herkenbaar? De wereld werd een stukje kleiner en speelde zich vooral af in en rond het huis , de tuin en in ons geval het prachtige natuurgebied Heidestein en Bornia en het Gooise Bos.

Waar je normaal gesproken aan voorbij ging viel nu opeens op. De roodborst in de tuin , de eekhoorn in het bos en als je goed kijkt een bonte specht die op een boomstam los gaat. Inspiratie om de hoek te over en laat dat nu juist iets zijn waar wij dus helemaal enthousiast van worden .

Het belang van de natuur is voor iedereen letterlijk voelbaar geworden. Zo  hebben we de natuur nodig om tot rust te komen geinspireerd te raken en in beweging te blijven en veel meer. Zonder natuur is er geen leven voor ons mogelijk.

UIt onderzoek is gebleken dat zelfs het kijken naar een plaatje van een boom in een boek onze hartslag doet dalen , we ervaren dan rust.

Het wandelen in de natuur wordt in het oosten ook wel the green shower genoemd. Het werkt helend .

Vandaar het volgende beeldmateriaal. In het oog is in het hart

 

Deze tekeningen zijn ook gedrukt op bekers.

 

Ieder jaar delen we een  Art Eekoo Beker , een oorkonde voor een schone zaak in Hilversum en Driebergen.

Bedrijven die uitblinken in milieuvriendelijkheid , plasticvrije keuzes gaan of stappen hebben gemaakt in het gebied rond hun bedrijf schoon en peukvrij te houden  komen hiervoor in aanmerking!

Lees hierover meer op de pagina Prik je niet dik