Bramenjammmm
![](https://primary.jwwb.nl/public/x/v/g/temp-hulmfwfmzvrhcfmesuxx/image-228.png)
Spoel de bramen goed schoon
![](https://primary.jwwb.nl/public/x/v/g/temp-hulmfwfmzvrhcfmesuxx/48swv7/braam3-1.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=240%2C320%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=225&height=300)
Roer geleisuiker naar keuze erdoor
Kook de bramen met geleisuiker totdat het de gewenste dikte heeft.
Zeef eventueel naar keuze . Zelf houden we juist van de pitjes
![](https://primary.jwwb.nl/public/x/v/g/temp-hulmfwfmzvrhcfmesuxx/c04ze5/image-229.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=240%2C240%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=225&height=225)
Schenk de jam in de gesteriliseerde potjes
Draai de deksels erop en keer de potjes om zodat deze vacuum trekken
Zo is de jam langer houdbaar
![](https://primary.jwwb.nl/public/x/v/g/temp-hulmfwfmzvrhcfmesuxx/7ce68i/braam8-2.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=240%2C320%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=225&height=300)
Draai na 5 minuten de potjes om en draai er een mooi stofje omheen met een juten touwtje
![](https://primary.jwwb.nl/public/x/v/g/temp-hulmfwfmzvrhcfmesuxx/felqo6/braam7-2.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=240%2C320%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=225&height=300)
En voila,
![](https://primary.jwwb.nl/public/x/v/g/temp-hulmfwfmzvrhcfmesuxx/qqwn6t/image-263.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=301%2C169%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=225&height=126)
Leuk om uit te delen aan vrienden en familie