Eén keer per week vis of schaaldieren eten is goed voor je gezondheid. Maar visvangst en viskweek is niet altijd goed voor de natuur en het milieu.

Sommige vissoorten dreigen uit te sterven door overbevissing en bijvangst.

Welke soorten zijn goed en welke niet goed om te eten?

En welke worden gekweekt en welke gevangen?

En wat maakt dat voor verschil?

Goed

De Amerikaanse Rivierkreeft

  • Vormt een plaag
  • Vangst

Haring

  • Visvangst
  • Herkomst :Noordzee en Atlantische Oceaan

De Hollandse Mossel

  • Voedt zichzelf
  • Minimale Co2 afdruk
  • Groeit gifvrij op

De Atlantische Zalm

  • Verantwoord gekweekt

De Hollandse Garnaal

  • Visvangst
  • Herkomst: Noordzee , let wel op MSC keurmerk

De Paling

  • Met uitsterven bedreigd
  • Babypaling kan niet in kweekvijver geboren worden
  • Illegale handel

De Kabeljauw

  • Door overbevissing veel te weinig over