Eén keer per week vis of schaaldieren eten is goed voor je gezondheid. Maar visvangst en viskweek is niet altijd goed voor de natuur en het milieu.
Sommige vissoorten dreigen uit te sterven door overbevissing en bijvangst.
Welke soorten zijn goed en welke niet goed om te eten?
En welke worden gekweekt en welke gevangen?
En wat maakt dat voor verschil?
Goed
De Amerikaanse Rivierkreeft
- Vormt een plaag
- Vangst
Haring
- Visvangst
- Herkomst :Noordzee en Atlantische Oceaan
De Hollandse Mossel
- Voedt zichzelf
- Minimale Co2 afdruk
- Groeit gifvrij op
De Atlantische Zalm
- Verantwoord gekweekt
De Hollandse Garnaal
- Visvangst
- Herkomst: Noordzee , let wel op MSC keurmerk
De Paling
- Met uitsterven bedreigd
- Babypaling kan niet in kweekvijver geboren worden
- Illegale handel
De Kabeljauw
- Door overbevissing veel te weinig over